YOZGAT / MERKEZ - Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Sınıf İçi Kurallar

SINIF İÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

1- Öğrencilerimiz, derslere zamanında girmek zorundadırlar. Ders saati başladıktan sonra sınıfa giren öğrenci mazeretli değil ise derse alınmaz.

2 - Ders zili çaldığında, hazırlıklarını tamamlamış olarak öğretmenlerini beklerler.

3 - Öğrenciler, ders bitiminde öğretmenin izni ile koşmadan teneffüse çıkarlar.

4 - Ders araç ve gereçlerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Sınıfa girdikten sonra ders araç ve gereçlerini almak için dışarı çıkamazlar.

5 - Ders işlenirken dersi takip etmek ve derse katılmak zorundadırlar.

6 - Derste söz alarak konuşurlar.

7 - Derste, ders dışında herhangi bir şey ile ilgilenemezler.

8 - Ders sırasında sınıftan dışarı çıkamazlar. Çok zorunlu durumlarda ( ani rahatsızlık vb ) sınıftan çıkmak için öğretmenden izin alırlar.

9 - Kullandıkları dersliği temiz ve düzenli bırakırlar.

10- Derste düzgün ve derli toplu otururlar ve izinsiz ayakta dolaşamazlar. Derste sakız çiğneyemez, hiçbir şey yiyemez ve içemezler.

11- Belirlenmiş sınav kurallarına uymak zorundadırlar.

12- Gün içerisinde okulda bulunmasına rağmen adı yoklama fişine yazıldıktan sonra sınıfa giren öğrenci yarım gün yok sayılır.

13- Öğrenciler Fatih Projesi Kapsamında kurulan Etkileşimli Tahtaları öğretmenden izinsiz kullanamazlar

NOT: Sınıf Öğretmenleri bu kuralların dışında kendi sınıf kurallarını sınıfla birlikte oluşturabilir.

Yayın: 21.01.2022 - Güncelleme: 21.01.2022 11:54 - Görüntülenme: 218