YOZGAT / MERKEZ - Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun temeli 1958 yılında atılmış olup,mahalle sakinlerinin kurduğu Okul Yaptırma Derneği ve o zamanın belediye başkanı olan Fevzi AYAN 'ın katkılarıyla 1960 yılında bitirilmiş olup1960-1961 eğitim öğretim yılında HÜRRİYET İLKOKULU olarak eğitime açılmıştır.

Okulumuz tamamen okul aile birliğinin katkılarıyla yapılmıştır. Okulumuzun arsasını Yozgat Millet Vekilliği ve Ankara Valiliği yapmış,Atatürk ve İsmet İNÖNÜ'nün takdirlerini kazanan Avni DOĞAN bağışlamıştır.

Okulumuzun açılışından bu günü kadar çevresine hizmet vermektedir. Okulumuzun ismi 31.01.1980 gün ve 02 sayılı makam onayı ile FATİH SULTAN MEHMET İLKOKULU olarak değiştirilmiştir.

1991 yılında okulumuza iki katlı on iki derslik yeni bina yapılarak derslik sayısı on yediye çıkmıştır. Okulumuz 06.06.1986 tarihli il onayı ile ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. 1996-1997 öğretim yılına FATİH SULTAN MEHMET İLKÖĞRETİM OKULU olarak eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuz açıldığından bu güne kadar Bekir DARICI, Arif BAŞ, Sami ŞAHİNER, Mehmet NAZLI, Faik BİROL, İhsan ŞAHİN, Mehmet Ali TAŞKIN, Erol DOĞAN, Yusuf SARAÇ, Şeref KAYAALPHilmi GÖKTAŞ ve Orhan ASLAN müdürlük yapmış olup Orhan ASLAN halen okulumuzda müdürlük görevini yürütmektedir.

Yayın: 23.02.2015 - Güncelleme: 08.03.2021 09:16 - Görüntülenme: 2261